INFÖR P-19 VM I BANDY

Världsmästerskap i ungdomens tecken

Gripen Trollhättan har fått den stora äran att arrangera världsmästerskapet i bandy för pojkar 19 år. Arrangemanget utspelar sig den första helgen i februari 2016. Vad kan vara lämpligare än det när Trollhättans Stad fyller 100 år och Gripen Trollhättan 80 år?

Den svenska truppen anländer redan på onsdag den 3 februari till Scandic Swania i Trollhättan där lagvärden Rolf Reinholdsson tar emot. På torsdagen är det därefter dags för lagvärdarna Aleksi Seppänen och Larisa samt Karl Everts Busstouring att hämta upp den finska respektive ryska truppen på Gardemoen flygplats. Senare på dagen anländer domarna och Uno Hansson tar emot den norska truppen. På torsdag den 4 februari är det presskonferens i Presscentret i Slättbergshallen. Hasse Rosendahl är pressvärd. Vi återkommer med närmare uppgifter om tidpunkt.

Hejarklackstävling i Slättbergshallen

På fredagen den 5 februari slår portarna upp inför öppningsmatchen mellan Sverige och Norge som börjar klockan 9.30. Klockan 11.30 är det sedan dags för Finland mot Ryssland. I samarbete med Utbildningsförvaltningen har Gripen Trollhättan bjudit in till en hejarklackstävling. Det är eleverna på grundskolorna i kommunen som tilldelats var sin nation att heja på:

Finland: Hjortmossen, Paradis, Stavre och Velanda

Norge: Frälsegården, Lyrfågeln, Skogshöjden och Upphärad

Ryssland: Lextorp, Skoftebyn, Sylte och Åsaka

Sverige: Kronan, Sjuntorp, Strömslund och Välkomsten

Tävlingen har ett pris på 500 kronor per klass som vinner. Det vinnande laget får också en signerad tröja av landslaget.

Föreläsning på Nils Ericsonsgymnasiet

På fredagen klockan 17.00 har även Gripen Trollhättan i samarbete med Utbildningsförvaltningen bjudit in till en föreläsning i Nils Ericsonsgymnasiets aula. Det är förbundskaptenen för det svenska P19 Bandylandslaget, Håkan Rohlén, och Gripen Trollhättans huvudtränare, Magnus Nordin, som ska prata under rubriken: ”Elitidrott och taktik”.

VM-invigning

Efter föreläsningen medverkar eleverna på VM-invigningen i Slättbergshallen. Där får de bland annat se VM-maskotarna Tage och Tagelina på skridskor, uppträdande av musikhuset N3 samt uppvisning av konståkningsklubben. Trollhättans informationschef Peter Asp hälsar välkommen och själva invigningen förrättas av kommunalråd Paul Åkerlund klockan 19.00. När fanfarerna tystnat och den röda matten rullats in är det dags för Sverige att ta sig an Ryssland klockan 19.30.

Kampen om guldet

På lördag förmiddag den 6 februari fortsätter gruppspelet med match mellan Norge och Ryssland samt Sverige och Finland klockan 11.00. Framåt kvällen är det därefter dags för semifinaler. Semifinal 1 börjar klockan 16.00 och klockan 18.00 spelas semifinal 2 där Sverige deltar. På söndag morgon den 7 februari är det bronsmatch och klockan 12.00 är det slutligen dags för final. Det delas ut pris till turneringens bästa spelare. Arrangemanget avslutas med prisutdelning av guld och silver av Per-Anders Gustavsson och Gripen Trollhättans ordförande Stellan Edström.

SPELSCHEMA:

Fredag 5 februari

9.30 Sverige-Norge

11.30 Finland-Ryssland

17.00 Norge-Finland

18.45 Invigning

19.30 Sverige-Ryssland

Lördag 6 februari

9.30 Norge-Ryssland

11.00 Sverige-Finland

16.00 Semifinal 1

18.00 Semifinal 2

Söndag 7 februari

9.30 Bronsmatch

12.00 Final

Avslutning

'